Om mig

Page

Jag heter Linn Silverby och älskar skolans värld! Jag föddes 1975 i Göteborg av en mamma som är lärare. Min syster är också lärare… Min familj är minst sagt präglad av skolfrågor och dessa har alltid livligt diskuterat i alla möjliga sammanhang.

2002 tog jag en magisterexamen i statsvetenskap vid Göteborgs universitet men några år senare, 2005, plockade jag även ut en lärarexamen. Jag arbetar sedan dess som lärare i Varbergs kommun och är verksam på Ankarskolan i Träslövsläge. Där arbetar jag med årskurserna 7-9 och undervisar i engelska och samhällskunskap. Jag är också legitimerad gymnasielärare i dessa ämnen, samt i hållbar utveckling.

Jag är en vetgirig person och har därför gjort nedslag då och då i studiernas värld för påfyllning och inspiration. Jag har också under många år varit fackligt engagerad i Lärarnas Riksförbund och är sedan tre år tillbaka kommunombud och ordförande i Varbergs kommunförening.

I januari 2014 blev jag förstelärare på min skola, med inriktning mot formativ bedömning. Jag har ett stort intresse för skolfrågor i stort och brinner för en likvärdig, utvecklande och god utbildning för Sveriges unga. Med det sagt tror jag även på en likvärdig, utvecklande och god arbetsplats för alla Sveriges lärare. Efter en bra dag på jobbet så cyklar jag hem med lätta steg och tycker att jag har världens roligaste jobb! För det är verkligen ett fantastiskt yrke under rätt förutsättningar. I den här bloggen ska jag därför försöka informera, inspirera, diskutera och sprida goda idéer som förhoppningsvis gör att du som lärare eller skolledare kan få en lite enklare och roligare vardag. Är du förälder eller bara allmänt intresserad av skolfrågor så får du en inblick i en lärares huvud och en möjlig kommunikationskanal. Så småningom ska jag även försöka locka hit mina elever… För det är ju faktiskt de som är orsaken till att jag kommunicerar kring en av de allra viktigaste samhällsfrågorna som finns – skolan och rätten till god utbildning.

För övrigt bor jag  i en 70-talsvilla i Varberg tillsammans med man och två barn. Den tid som jag förfogar över själv försöker jag utnyttja till att se film eller äta god mat. Fast det blir mest att packa ner ombyten och snyta snoriga näsor.